دانلود پایان نامه

 

عنوان کامل پایان نامه :

 

 نقش ن روستایی در اقتصاد خانوارهای شهرستان فومن

 

قسمتی از متن پایان نامه :

 

 

اشتغال ن روستایی

مشارکت ن روستایی در زمینه های مختلف اقتصادی اجتماعی فرهنگی و ی مقوله بسیار مهمی در راستای دست یابی به توسعه واقعی است. مشارکت ن در زمینه اقتصادی هم در بیرون از خانه، مزارع و باغات و هم در درون خانه و یا کارگاههای روستایی صورت می گیرد. فعالیتهای فرآوری محصولات لبنی و باغی از جمله فعالیتهای تولیدی است که ن در درون خانه انجام می دهند. مشارکت اجتماعی و فرهنگی ن روستایی ریشه در باورها، عقاید سنتها و آداب و رسوم داشته و در جوامع و مناطق مختلف  شکل خاصی به خود می گیرد. بالاخره مشارکت ن روستایی در زمینه انتخابات از دیگر زمینه های مشارکتی ن روستایی محسوب می گردد. تا زمانی که به ن به عنوان نیمی از نیروی انسانی در روند توسعه توجه کافی معمول نگردد تحقق آرمان توسعه پایدار آرزویی محال است این مساله قابل توجه است که ن روستایی و عشایری مادامی که فرزندان گرسنه در دامان دارند و دامشان نحیف و گرسنه است چگونه می توانند به فکر قطره حفره ی به وجود آمده در لایه ازون باشند(معروفی، 1378, ص20).

اگر فرض شود از هر سه نفر زن روستایی بالاتر از 10 سال, یک نفر در طول سال به نوعی به کار تولید در یکی از 133 رشته صنایع دستی اشتغال داشته باشند, می توان گفت, فقط در جامعه روستایی ایران, جمعیتی معادل 65/2 میلیون نفر به صورتهای مختلف, اعم از دائمی, فصلی یا موردی به کار تولید صنایع دستی مشغول می باشند که اغلب آنها را بافندگان فرش و گلیم تشکیل می دهند( حیدری,1372, ص52).

 

2-2-2-1- ماهیت اشتغال ن روستایی

2-2-2-2- اشتغال ن روستایی در کشاورزی

در مورد سهم ن روستایی در تولید کشاورزی مشکل بتوان با داده های آماری آن را مشخص کرد. زیرا خانواده های دهستانی، فعالیتهای خانگی با فعالیتهای زراعی را توام انجام می دهند. بنابراین داده های سرشماری ها را در مورد میزان سهم ن روستایی در تولید کشاورزی می بایست با احتیاط مورد بررسی قرار داد.

تقسیمات جنسیتی کار موجب می گردد که برخی فعالیتها را ن انجام ندهند. در مجموع مردان کارهای فیزیکی و سنگین و برخی فعالیتهای دارا ی شرایط خاص مانند آبیاری( خصوصا در شب) بازاریابی محصولات، انجام فعالیتهایی که از لحاظ عرف مردانه است را انجام می دهند. برخی فعالیتهای نه با ورود تکنولوژی و ماشین آلات کشاورزی به عهده ی مردان نهاده شده است. علت این امر عدم آشنایی ن روستایی با نحوه استفاده از تکنولوژی و عدم آموزش آنها می باشد. ن روستایی عهده دار وظایف خانگی، ‌فرآوری محصولات کشاورزی، انجام اکثر فعالیتهای دامی ( شیردوشی، نظافت محل دام، بهداشت دامها و …) می باشد. به طور کلی ن روستایی در مرحله قبل از کاشت محصولات زراعی و باغی که شامل آماده سازی زمین،‌ قطعه بندی، شخم، کانال کشی و مرزبندی می باشد،‌ فعالیت بسیار ناچیزی دارند(محمدی یگانه،، ص191). به طور کلی کاهش ن روستایی شاغل در بخش کشاورزی, ناشی از پیشرفت تکنولوژی و جایگزین شدن سرمایه به جای کار یا ماشین آلات به جای نیروی انسانی است و افزایش آن در بعضی دوره ها نیز نتیجه گسترش سطح زیر کشت و استفاده از زمینهایی است که پیش از این مورد استفاده بخش کشاورزی قرار نمی گرفته است. به هر حال این تحولات موجب شده است که سهم ن روستایی شاغل در بخش کشاورزی در جمع شاغلان روستایی از 76درصد به سال 1335 به 59 درصد در سال 1355 و سپس به 50 درصد در سال 75 کاهش یابد(ازکیا,1383, ص56).

سوالات یا اهداف این پایان نامه :

اهداف تحقیق

1- شناخت نقش ن در اقتصاد شهرستان فومن

2- شناسایی رابطه بین میزان سواد ن و فعالیتهای اقتصادی

3- شناسایی میزان سهم ن روستایی در تولید

4- شناخت عوپایان نامه


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : ن ,روستایی ,فعالیتهای ,کشاورزی ,انجام ,نامه ,ن روستایی ,پایان نامه ,اشتغال ن ,شهرستان فومن ,مشارکت ن ,اقتصاد خانوارهای شهرستان
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سیسمونی نوزاد AmirCode زندگی سالم - دکتر کرمانی ابديت فروشگاه کولر گازی در بانه طراحی سایت ، سئو ،تبلیغات در گوگل مکشوف تور جيپور فروشگاه اینترنتی نیاز محبت چت,محبت گپ,چت روم اصلی محبت چت,چت محبت